Биография
Мартин Богданов Йорданов е роден на 10.04.2001 г. в гр.Бургас, България. На четири години започва да пее в детска хорова школа „Милка Стоева”към община Бургас, с диригент Светла Стоева. Участва като солист в много концерти и продукции на хоровата школа. Изявите на Мартин са в областта на детската популярна музика и хоровото пеене. Негов вокален педагог е Мариета Секлемова.

През 2007 година за първи път участва в конкурс за изпълнение на детска песен „Сладкопойна чучулига” и получава Гранд При в първа възрастова група. През 2008 г. взима участие в телевизионното предаване „Кандидати за слава”, където се класира на шесто място сред 3500 кандидати. Участва като гост на финала за избор на българска песен за детска Евровизия през 2008. През 2010 г.заедно с известният български шоумен Драгомир Драганов, Мартин се изявява като водещ в Българска национална телевизия на финала за избор на българска песен за Евровизия 2010. През 2011г. представя България на престижния детски междунаоден музикален фестивал “Славянски базар” в Беларусия и печели престижната трета награда. През същата година печели и Гранд при на престижния международен фестивал за детска песен в град Кишинев – Молдова и първа награда на фестивала в град Киелце – Полша. Участва в много национални и регионални телевизионни продукции и радиопредавания и успява да впечатли зрителите и слушателите с артистичната интерпретация на песните си и изпълненията си на пиано.

През 2010 година е между тримата финалисти в класацията за годишните награди на фондация „Бербатов” в категория – изкуство, а през 2011г. е лауреат и на самата награда. За отбелязване е че при всяко участие в международни и национални конкурси и фестивали Мартин винаги е лауреат на престижни награди и любимец на публиката. Това е причината поради която е канен за участие като специален гост от организаторите на международни фестивали в Русия, Полша, Беларусия, Турция, Румъния, Македония, Литва, Молдова,Казахстан. Многократно получава покани за представяне на авторски песни от изтъкнати български композитори и текстописци в областта на детската популярна музика. Неколкократно е награждаван от кмета на гр. Бургас и други градове за високи постижения в областта на музиката.

В момента Мартин учи в Национално музикално училище „Панчо Владигеров” гр. Бургас – специалност ударни инструменти. Свири на пиано от пегодишна възраст под ръководството на Лили Бедросян. Като всяко дете Мартин обича игрите, забавленията, пътуванията и запознанствата с нови приятели.